Maränger

Genevad 

  Nygård             - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Maränger 

Det finns olika sätt att göra maränger, fast genom att värma upp hela smeten innan den rörs blir de färdiga marängerna underbart sega – precis som vi på Genevad Nygård tycker om dem!

Och det finns knappast ett smaskigare sätt att ta tillvara på äggvitorna när man ändå gör exempelvis majonnäs eller aioli av gulorna.


Receptet nedan ger 14-15 mellanstora maränger.




Ingredienser:

3-4 äggvitor (ungefär 1 dl)

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker




Gör såhär:

Rör ihop äggvitor, socker och vaniljsocker till en jämn smet i en kastrull.

Sätt kastrullen på spisen och värm upp smeten vid låg värme till 65 grader (använd en stektermometer!).


Ta av kastrullen från värmen och vispa smeten i 7-8 minuter tills den får en seg konsistens.


Klicka eller spritsa ut röran till 14-15 maränger på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 150 grader i 45 minuter.

Stäng av värmen och lät marängerna stå i ugnen natten över.



Marängerna, som är naturligt gluten- och mjölkfria, är goda som de är eller ihop med exempelvis hemgjord bärkräm, chokladsås och/ eller glass.




Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 23 februari 10:00-12:30)

(Söndag 3 mars 10:00-12:30)

(Lördag 9 mars 10:00-12:30)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 10 mars 10:00-12:30)

 


Naturens skafferi

(Lördag 1 juni 10:00-13:00)

Söndag 30 juni 10:00-13:00

(Söndag 28 juli 10:00-13:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 10 november 10:00-14:00)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 17 november 10:00-14:00)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Krusbärsvin

Skörda nässelfrön

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärkapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering