Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
Det finns olika sätt att göra maränger, fast genom att värma upp hela smeten innan den rörs blir de färdiga marängerna underbart sega – precis som vi på Genevad Nygård tycker om dem!
Och det finns knappast ett smaskigare sätt att ta tillvara på äggvitorna när man ändå gör exempelvis majonnäs eller aioli av gulorna.
Receptet nedan ger 14-15 mellanstora maränger.
3-4 äggvitor (ungefär 1 dl)
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop äggvitor, socker och vaniljsocker till en jämn smet i en kastrull.
Sätt kastrullen på spisen och värm upp smeten vid låg värme till 65 grader (använd en stektermometer!).
Ta av kastrullen från värmen och vispa smeten i 7-8 minuter tills den får en seg konsistens.
Klicka eller spritsa ut röran till 14-15 maränger på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 150 grader i 45 minuter.
Stäng av värmen och lät marängerna stå i ugnen natten över.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss