Maränger

Genevad

Nygård - självförsörjning och småskalig ekologisk odling

Maränger

Det finns olika sätt att göra maränger, fast genom att värma upp hela smeten innan den rörs blir de färdiga marängerna underbart sega – precis som vi på Genevad Nygård tycker om dem!

Och det finns knappast ett smaskigare sätt att ta tillvara på äggvitorna när man ändå gör exempelvis majonnäs eller aioli av gulorna.

 

Receptet nedan ger 14-15 mellanstora maränger.

 

 

 

Ingredienser:

3-4 äggvitor (ungefär 1 dl)

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

 

 

 

Gör såhär:

Rör ihop äggvitor, socker och vaniljsocker till en jämn smet i en kastrull.

Sätt kastrullen på spisen och värm upp smeten vid låg värme till 65 grader (använd en stektermometer!).

 

Ta av kastrullen från värmen och vispa smeten i 7-8 minuter tills den får en seg konsistens.

 

Klicka eller spritsa ut röran till 14-15 maränger på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 150 grader i 45 minuter.

Stäng av värmen och lät marängerna stå i ugnen natten över.

 

 

Marängerna, som är naturligt gluten- och mjölkfria, är goda som de är eller ihop med exempelvis hemgjord bärkräm, chokladsås och/ eller glass.

 

 

Instagram

Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt

 

Kurser

Ympa fruktträd

Lördag 25 februari 10:00-12:30

Söndag 5 mars 10:00-12:30

Odla din egen mat

Lördag 25 mars 10:00-13:00

 

Naturens skafferi

Söndag 11 juni 10:00-13:00

Söndag 9 juli 10:00-13:00

Söndag 13 augusti 10:00-13:00

 

 

Välkommen på Rundvisning

 

Boka en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv

 

 

 

 

 

Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss

 

 

 

 

Senaste recepten

Fläderbärskapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap

 

 

 

 

Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering

 

 

Adress

 

Tina Melkersson

Genevad Nygård

312 91 Laholm

 

Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se

 

Hitta hit - här finns en karta från eniro.

 

 

 

 

 

 

Följ mig på bloglovin