Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
Varför är majonnäsen så gul, mamma?
Därför att den är gjort på riktiga ägg, mitt barn!
Våra helt frigående Hedemorahöns levererar ägg med EXTREMT gul gula, vilket sannolikt beror på att de äter precis all den grönska de själva vill – för här får de INTE paprika i maten för att färga gulan extra gul, som det ofta är tillfället hos industrihöns.
Receptet nedan ger en ganska stor portion, varav jag ofta använder en del till aioli också.
4 äggulor
1,5 tsk dijonsenap
3 tsk vitvinsvinäger
4 dl rapsolja
Eventuellt lite salt
Se till att ingredienserna har samma temperatur.
Tvätta äggen noga och doppa dem eventuellt snabbt i kokande vatten (salmonellabakterien sitter utanpå skalet, varför det är extra viktigt att vara noga med hygienen när man använder råa ägg).
Dela vitan från gulan.
Blanda gulor, senap och vitvinsvinäger.
Tillsätt rapsoljan i SMÅ mängder åt gången och använd gärna en elvisp att röra med.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss