Genevad
Nygård - självförsörjning och småskalig
ekologisk odling
…och här pratar jag inte om en skum äggbaserad drink utan om världens enklaste efterrätt som barnen dessutom älskar! Vi gör den när vi har mycket ägg över (exempelvis på våren när värpandet kommit igång på riktigt) och den går att variera i nästan det oändliga. En personlig favorit är äggtoddy med en klick björnbärssylt. Men testa också med lakritspulver och hallonsylt – roligt och annorlunda!
Tänk på att doppa äggen i kokande vatten innan du knäcker dem – särskilt om du gör den på egna ägg. Salmonella-bakterierna sitter utanpå äggskalen och då efterrätten är rå, är det bra att för säkerhets skull döda eventuella bakterier innan du knäcker äggen.
Receptet räcker till 4-6 personer
3 ägg
6 msk socker
Doppa äggen i kokande vatten. Knäcka äggen i en skål och vispa dem ihop med sockret med en elvisp i ungefär 5 minuter till en ljus och luftigt smet. Tillsätt en eventuell torr smaksättare och vispa lite till. Lägg upp i portionsskålar och kyla tills serveringen.
1 msk kakaopulver vispas in på slutet
1 tsk vaniljpulver vispas in på slutet
1 tsk lakritspulver vispas in i toddyn och 1 tsk hallonsylt blandas slarvigt in innan servering
1 tsk björnbärssylt blandad slarvigt in i smeten innan serveringen
1 msk rivit (ekologiskt!) citronskal rörs ner efter vispningen
Portionen toppas med 5 färska blåbär
½ tsk kanelpulver vispas in på slutet ihop med 1 msk rivit (ekologiskt!) apelsinskal
Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
Kurser
Lördag 24 februari 10:00-12:30
Söndag 4 mars 10:00-12:30
Lördag 10 mars 10:00-13:00
Söndag 18 mars 10:00-13:00
Lördag 9 juni 10:00-13:00
Söndag 8 juli 10:00-13:00
Söndag 5 augusti 10:00-13:00
Välkommen på Rundvisning
Boka en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Radio o annat
"Människor och tro" i P1 okt. 2016
Se mera under Om oss
Adress
Tina Melkersson
Genevad Nygård
312 91 Laholm
Tel. 0709-700 822
tina@genevadnygard.se
Hitta hit - här finns en karta från eniro.