Aioli

Genevad 

  Nygård             - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Aioli

Att göra egen majonnäs och aioli är ganska enkelt – och blir HUR gott som helst! Det bästa är att man får den precis som man vill ha den genom själv att styra ingredienserna – och dessutom UTAN suspekta tillsatser.


Gör den mängden du behöver.



Ingredienser


Majonnäs

Vitlök




Gör såhär

Rör ihop majonnäsen och ta av en del till aiolin.


Pressa ned så mycket vitlök som du tycker är

lämpligt och rör om.


KLAR!




Aiolin blir inte sämre av att dra någon dag i kylskåpet.

Den är naturligt gluten- och mjölkfri, och håller i några veckor i kylskåpet, men var noga med att inte ha den framme i onödan.


Aioli är jättegott att ha på sandwichs, till hemgjorda pommesfritt/ ugnspotatisar eller helt enkelt som dipp till chips.



Tips: Tillsätt hackade färska örter som passar bra till maten du gör – exempelvis: citrontimjan (det hade vi i aiolin på bilden), mynta, oregano eller annat.




Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 23 februari 10:00-12:30)

(Söndag 3 mars 10:00-12:30)

(Lördag 9 mars 10:00-12:30)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 10 mars 10:00-12:30)

 


Naturens skafferi

(Lördag 1 juni 10:00-13:00)

Söndag 30 juni 10:00-13:00

Söndag 28 juli 10:00-13:00




Slakt för självhushåll

(Söndag 10 november 10:00-14:00)

EXTRAINSATT DATUM

Söndag 17 november 10:00-14:00




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärskapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering