Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
Nästan inget slår nyskördade rödbetor – och i detta recept är det inte nödvändigt att skala rödbetorna om de faktiskt är nyskördade – som de alltid är det i vår gårdsbutik. Har du dessutom turen att få tag på de ekologiska rödbetorna med blasten kvar, se då till att ta vara på den exempelvis genom att servera en ljummen sallad gjort på stekt rödbetsblast.
Hos oss räcker receptet till 4 vuxna.
4-5 rödbetor i tärningar
¾ tsk. salt
50 g. smör/ margarin i tärningar
Hackat citronmeliss
Eventuellt en skvätt balsamvinäger eller citronsaft
Skär av toppen och eventuella rötter.
Om betorna är nyskördade behövs de inte skalas, men annars skala och tärna dem.
Lägg i ett ugnsfast fat och strö över salt.
Lägg vid det tärnade smöret/ margarinet.
Rosta dem i ugnen vid 175 grader i 45 minuter till 1 timme - rör om några gånger.
Precis innan serveringen strös den hackade citronmelissen över (och eventuellt en skvätt balsamvinäger eller citronsaft).
Rätten är naturligt glutenfri och kan göras mjölkfri om man använder margarin istället för smör.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss