Blogg

Genevad 

  Nygård             - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Våra underbara Hedemorahöns
Skolbarnen skördar sina potatisar
Dags att sätta potatis
Egenodlat paprika


bloggen kan du följa med på resan mot självförsörjningen och mot att få upp standarden på den ganska nedgångna gården. Skicka mig en mail om du är intresserad av att följa bloggen regelbundet, då lägger jag till dig på mailinglistan: tina@genevadnygard.se


Läs exempelvis inläggen:



Ankorna

Ankornas ankomst



Grisarna

Fallfrukt till grisarna

 

Grisar på gång



Hönsen

Riktiga påskkycklingar


Fågelinfluensan hotar


3 hönor tagna


Första rovdjursattacken


Andra omgången kycklingar 2014


Första skörden av hönsens vintergrönt i hus


Första kullen med kycklingar


Gallerdörr till hönsens hus


Sand och skal till hönsen


Hönsens ankomst


I väntan på hönsen



Kurser

Kurser om självhushåll



Livet på Nygård

Radio P4 Halland


År 2014 i backspegeln


Äntligen jul 2014


Mellan vitlök och storm


Underbara äpplen


Första steget mot ett växthus


När kroppen säger STOPP!


Från stallkatt till butikskatt


Mina första kunder


Gårdsbutikens öppning och nya recept


Midsommarrapport 2014


Malmö Garden Show 2014


Blommor och blomsocker


Laholms Tidning


Glad påsk 2014


Mästarnas intåg; sådd, pilhägn m.m.


Bo för fåglar och insekter


Att gräva fram en damm...


Snö på vinden


Första julen på gamla prästgården




Odlingarna

3,6 miljoner färre sniglar?


Dags att förgro


Vinterförvaring av växterna


Världens finaste mjölmajs


Att stänga inne tomaterna och grannen 


Vindskyddad uteplats


Skolbarnen skördar sina potatisar


Lien - min nya bästa kompis!


Att inse mina begränsningar...


Skolbarnens potatisar - del 2

 

Åkern börjar bli grön!


Bara vanligt vatten?


Skolbarnen sätter potatis


Örterna överlevde vintern


Dags att sätta potatis


Första grödorna är i jorden!


Hemgjorda drivbänkar


Årets första sådder


Planeringen av första odlingsåret


Sticklingar av vinbär


Vitlöken tittar fram!




Recept

Ljuvlig blast


Svinmållan äter vi upp!


Nässelsoppa


Kirskålspesto


Stekt lax med nässelsås




Självförsörjning

Egentillverkat björksirap


Skafferi inventering


Dags att ta sticklingar


Rödbetsblastsallad och persiljepesto i december


Vinterförvaring av rotfrukterna


Makalösa nässlor!


Att mala eget mjöl


Första tuppslakten


Att skörda eget utsäde


Ogräsfrön till oss och hönsen


Ny och gammal gödsel 


Hemgjort jäst


En isolerad kompost


Den nödvändiga slakten...


Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser

Ympa fruktträd

(Lördag 23 februari 10:00-12:30)

(Söndag 3 mars 10:00-12:30)

(Lördag 9 mars 10:00-12:30)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 10 mars 10:00-12:30)

 


Naturens skafferi

(Lördag 1 juni 10:00-13:00)

Söndag 30 juni 10:00-13:00

(Söndag 28 juli 10:00-13:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 10 november 10:00-14:00)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 17 november 10:00-14:00)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Leverpastej

Krusbärsvin

Skörda nässelfrön

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärkapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering



Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se