Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
Att göra egen saft är inte svårt alls – och den blir HUR god som helst!!!! Dock tar det sin lilla tid att plocka ihop bären, men om man gör det ihop med exempelvis barnen är det ju bara trevligt. Saften kan göras av andra bär också.
Receptet nedan ger ungefär 5-7 dl. koncentrerad saft och är utan konserveringsmedel varför den färdiga saften ska förvaras i kylen och drickas ganska snart eller frysas in och njutas av vid andra tillfällen.
1 liter hallon (färska eller frysta)
4 dl. vatten
3 dl. socker
Koka upp vattnet i en ganska stor kastrull.
Ha i hallonen och koka i 8-10 minuter.
Sila saften genom en (ren) kökshanduk i en sil och mosa all saft ut ur bären med en slev.
Häll saften tillbaka i grytan, tillsätt socker och koka upp så att sockret löser upp sig.
Tappa upp den värma saften (försiktigt!) på rena flaskor och förvara i kylen när de har kallnat.
Hallonsaften, som är naturligt gluten- och mjölkfri, spädas efter behag.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss