Hallonsaft

Genevad 

  Nygård             - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Hallonsaft

Att göra egen saft är inte svårt alls – och den blir HUR god som helst!!!! Dock tar det sin lilla tid att plocka ihop bären, men om man gör det ihop med exempelvis barnen är det ju bara trevligt. Saften kan göras av andra bär också.


Receptet nedan ger ungefär 5-7 dl. koncentrerad saft och är utan konserveringsmedel varför den färdiga saften ska förvaras i kylen och drickas ganska snart eller frysas in och njutas av vid andra tillfällen. 




Ingredienser


1 liter hallon (färska eller frysta)

4 dl. vatten

3 dl. socker





Gör såhär


Koka upp vattnet i en ganska stor kastrull.

Ha i hallonen och koka i 8-10 minuter.

Sila saften genom en (ren) kökshanduk i en sil och mosa all saft ut ur bären med en slev.

Häll saften tillbaka i grytan, tillsätt socker och koka upp så att sockret löser upp sig.


Tappa upp den värma saften (försiktigt!) på rena flaskor och förvara i kylen när de har kallnat.


Hallonsaften, som är naturligt gluten- och mjölkfri, spädas efter behag.




Tips: Gör egna isglassar av ganska stärk saft – och tillsätt gärna några färska hallon till glassen – mer smak av sommar finns inte! 




Här finns flera recept från Naturens Skafferi


Björklövsvatten (hårskölj)


Björksirap


Bönröra med kirskål


Fläderblomsaft


Hallonsaft


Kirskålspesto


Nässelpasta, glutenfri


Nässelrisotto


Nässelsoppa


Nässelsås


Nässelvatten


Smörstekt svinmålla m vitlök


Stekt kirskål m fetaost


Syrensocker



Under fliken Recept ligger dessutom många flera inspirerande recept!


Vill du lära dig mera om Naturens skafferi?


Klicka här – då kan du läsa om min kurs! 


Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser

Ympa fruktträd

(Lördag 23 februari 10:00-12:30)

(Söndag 3 mars 10:00-12:30)

(Lördag 9 mars 10:00-12:30)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 10 mars 10:00-12:30)

 


Naturens skafferi

(Lördag 1 juni 10:00-13:00)

Söndag 30 juni 10:00-13:00

(Söndag 28 juli 10:00-13:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 10 november 10:00-14:00)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 17 november 10:00-14:00)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Krusbärsvin

Skörda nässelfrön

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärkapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering