Kokta färskpotatisar

Genevad 

  Nygård             - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Kokta färskpotatisar

De ekologiskt odlade potatisarna vi säljer i Gårdsbutiken på Genevad Nygård är alltid nyskördade och har därför ett fint tunt skal som går att äta. Fast äter ni dem inte direkt ska färskpotatisen förvaras mörkt och svalt, gärna i en papperspåse, fast se till att äta dem snart, de är bäst helt färska!


Personligen tycker jag bäst om att äta färskpotatis nykokt, men koka dem försiktigt, de kokar lätt sönder, så testa med en sticka ofta!




Ingredienser:

Potatis

Vatten

Salt





Gör såhär:

Tvätta av potatisen och lägg dem i en gryta med gott om vatten.

Koka upp potatisen med skal och lät koka i 5-7 minuter i det lätt saltade vatten.

Ta kastrullen av spisen och lät potatisarna stå i det varma vattnet i ytterligare 5-7 minuter.

Häll av vattnet och njut av de underbart goda potatisarna – eventuellt med skalet på – hur gott som helst!




Tips: kokta färskpotatisar är dessutom jättegoda i kall potatissallad.



Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser

Ympa fruktträd

(Lördag 23 februari 10:00-12:30)

(Söndag 3 mars 10:00-12:30)

(Lördag 9 mars 10:00-12:30)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 10 mars 10:00-12:30)

 


Naturens skafferi

(Lördag 1 juni 10:00-13:00)

Söndag 30 juni 10:00-13:00

(Söndag 28 juli 10:00-13:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 10 november 10:00-14:00)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 17 november 10:00-14:00)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Leverpastej

Krusbärsvin

Skörda nässelfrön

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärkapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering



Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se