Kokta färskpotatisar

Genevad

Nygård - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Kokta färskpotatisar

De ekologiskt odlade potatisarna vi säljer i Gårdsbutiken på Genevad Nygård är alltid nyskördade och har därför ett fint tunt skal som går att äta. Fast äter ni dem inte direkt ska färskpotatisen förvaras mörkt och svalt, gärna i en papperspåse, fast se till att äta dem snart, de är bäst helt färska!

 

Personligen tycker jag bäst om att äta färskpotatis nykokt, men koka dem försiktigt, de kokar lätt sönder, så testa med en sticka ofta!

 

 

 

Ingredienser:

Potatis

Vatten

Salt

 

 

 

 

Gör såhär:

Tvätta av potatisen och lägg dem i en gryta med gott om vatten.

Koka upp potatisen med skal och lät koka i 5-7 minuter i det lätt saltade vatten.

Ta kastrullen av spisen och lät potatisarna stå i det varma vattnet i ytterligare 5-7 minuter.

Häll av vattnet och njut av de underbart goda potatisarna – eventuellt med skalet på – hur gott som helst!

 

 

 

Tips: kokta färskpotatisar är dessutom jättegoda i kall potatissallad.

 

 

 

Kontakt

 

Tina Melkersson

 

Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se

 

 

 

 

 

 

Instagram

Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt

 

Kurser

Ympa fruktträd

Lördag 24 februari 10:00-12:30

Söndag 4 mars 10:00-12:30

 

Beskärningskurs

Lördag 10 mars 10:00-13:00

Odla din egen mat

Söndag 18 mars 10:00-13:00

 

Naturens skafferi

Lördag 9 juni 10:00-13:00

Söndag 8 juli 10:00-13:00

Söndag 5 augusti 10:00-13:00

 

 

 

Boka en Rundvisning på gården

 

eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv

 

 

 

 

 

Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss

 

 

 

 

Senaste recepten

Fläderbärskapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap

 

 

 

 

Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering