Surdeg (glutenfri)

Genevad

Nygård - självförsörjning och småskalig ekologisk odling

Surdeg (glutenfri)

 

Till glutenfritt danskt rågbröd.

 

 

Ingredienser:

 

100 g majsmjöl

100 g vatten

10 g jäst

¼ tsk salt

 

 

Gör såhär:

 

Blanda ingredienserna och lägg surdegen i en (glas)burk med lock.

 

Placera surdegen i rumstemperatur i 1 dygn med lössittande lock. Sedan är den klar att baka med!

 

 

Surdegen är naturligt gluten- och mjölkfri.

 

 

Tips: Förvara surdegen i kylskåpet om den inte ska användas direkt eller du har tagit undan 200 g. av degen från det glutenfria danska rågbrödet för att spara till nästa gång du bakar. Ta fram surdegen från kylen 10-12 timmar innan du ska baka med den så att jästkulturen vaknar till liv.

 

Instagram

Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt

 

Kurser

Ympa fruktträd

Lördag 25 februari 10:00-12:30

Söndag 5 mars 10:00-12:30

Odla din egen mat

Lördag 25 mars 10:00-13:00

 

Naturens skafferi

Söndag 11 juni 10:00-13:00

Söndag 9 juli 10:00-13:00

Söndag 13 augusti 10:00-13:00

 

 

Välkommen på Rundvisning

 

Boka en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv

 

 

 

 

 

Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss

 

 

 

 

Senaste recepten

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap

Äppel-kanelkaka (glutenfri)

 

 

 

 

Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering

 

 

Adress

 

Tina Melkersson

Genevad Nygård

312 91 Laholm

 

Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se

 

Hitta hit - här finns en karta från eniro.

 

 

 

 

 

 

Följ mig på bloglovin