Surdeg (glutenfri)

Genevad 

  Nygård             - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Surdeg (glutenfri)


Till glutenfritt danskt rågbröd.



Ingredienser:


100 g majsmjöl

100 g vatten

10 g jäst

¼ tsk salt



Gör såhär:


Blanda ingredienserna och lägg surdegen i en (glas)burk med lock.


Placera surdegen i rumstemperatur i 1 dygn med lössittande lock. Sedan är den klar att baka med!



Surdegen är naturligt gluten- och mjölkfri.



Tips: Förvara surdegen i kylskåpet om den inte ska användas direkt eller du har tagit undan 200 g. av degen från det glutenfria danska rågbrödet för att spara till nästa gång du bakar. Ta fram surdegen från kylen 10-12 timmar innan du ska baka med den så att jästkulturen vaknar till liv. 



Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 23 februari 10:00-12:30)

(Söndag 3 mars 10:00-12:30)

(Lördag 9 mars 10:00-12:30)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 10 mars 10:00-12:30)

 


 Naturens skafferi

Lördag 1 juni 10:00-13:00

Söndag 30 juni 10:00-13:00

Söndag 28 juli 10:00-13:00




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss





Senaste recepten

Fläderbärskapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering