Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
16 stycken
55 g solrosfrön
55 g pumpakärnor
6½ dl kallt vatten
10 g jäst
5 msk Fiberhusk
3 msk rapsolja
1 msk honung
1½ tsk salt
½ tsk malen kardemumma
75 g potatismjöl
100 g krossat bovete
130 g majsmjöl (alternativt hirsmjöl)
150 g bovetemjöl
Rosta solrosfröna och pumpakärnorna på en torr panna och lät dem svalna på en tallrik.
Lösa upp jästen i vattnet (i en bakassistent).
Blanda ner fiberhusk, rapsolja och honung och rör i 5 minuter.
Tillsätt salt, kardemumma, potatismjöl, krossat bovete, majsmjöl och bovetemjöl och lät maskinen arbeta ihop degen i 15 minuter.
Till sist har du i solrosfröna och pumpakärnorna och bearbetar degen några minuter till.
När degen ska formas till 16 små frallor behövs mycket olja på händerna – alternativt kan du använda plasthandskar avsedda för livsmedelshantering som du också oljar in.
Placera frallorna på en bakpappersklädd plåt. Lägg bakpapper och en kökshanduk över dem och jäsa i rumstemperatur i 6-8 timmar.
Grädda (utan diskhanduk och överste bakplåtspappret!) vid 250 grader i 15-20 minuter.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss