Frukostfrallor (glutenfria)

Genevad

Nygård - självförsörjning och småskalig ekologisk odling

Frukostfrallor (glutenfria)

 

16 stycken

 

Ingredienser:

 

55 g solrosfrön

55 g pumpakärnor

6½ dl kallt vatten

10 g jäst

5 msk Fiberhusk

3 msk rapsolja

1 msk honung

1½ tsk salt

½ tsk malen kardemumma

75 g potatismjöl

100 g krossat bovete

130 g majsmjöl (alternativt hirsmjöl)

150 g bovetemjöl

 

 

 

Gör såhär:

 

Rosta solrosfröna och pumpakärnorna på en torr panna och lät dem svalna på en tallrik.

 

Lösa upp jästen i vattnet (i en bakassistent).

Blanda ner fiberhusk, rapsolja och honung och rör i 5 minuter.

Tillsätt salt, kardemumma, potatismjöl, krossat bovete, majsmjöl och bovetemjöl och lät maskinen arbeta ihop degen i 15 minuter.

Till sist har du i solrosfröna och pumpakärnorna och bearbetar degen några minuter till.

 

När degen ska formas till 16 små frallor behövs mycket olja på händerna – alternativt kan du använda plasthandskar avsedda för livsmedelshantering som du också oljar in.

 

Placera frallorna på en bakpappersklädd plåt. Lägg bakpapper och en kökshanduk över dem och jäsa i rumstemperatur i 6-8 timmar.

 

Grädda (utan diskhanduk och överste bakplåtspappret!) vid 250 grader i 15-20 minuter.

 

 

Frukostfrallorna är naturligt gluten- och mjölkfria och kan med fördel frysas in för sedan att tinas i mikron vid behov.

 

Instagram

Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt

 

Kurser

Ympa fruktträd

Lördag 25 februari 10:00-12:30

Söndag 5 mars 10:00-12:30

Odla din egen mat

Lördag 25 mars 10:00-13:00

 

Naturens skafferi

Söndag 11 juni 10:00-13:00

Söndag 9 juli 10:00-13:00

Söndag 13 augusti 10:00-13:00

 

 

Välkommen på Rundvisning

 

Boka en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv

 

 

 

 

 

Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss

 

 

 

 

Senaste recepten

Fläderbärskapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap

 

 

 

 

Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering

 

 

Adress

 

Tina Melkersson

Genevad Nygård

312 91 Laholm

 

Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se

 

Hitta hit - här finns en karta från eniro.

 

 

 

 

 

 

Följ mig på bloglovin