Frukostfrallor (glutenfria)

Genevad

Nygård - självförsörjning och småskalig ekologisk odling

Frukostfrallor (glutenfria)

 

16 stycken

 

Ingredienser:

 

55 g solrosfrön

55 g pumpakärnor

6½ dl kallt vatten

10 g jäst

5 msk Fiberhusk

3 msk rapsolja

1 msk honung

1½ tsk salt

½ tsk malen kardemumma

75 g potatismjöl

100 g krossat bovete

130 g majsmjöl (alternativt hirsmjöl)

150 g bovetemjöl

 

 

 

Gör såhär:

 

Rosta solrosfröna och pumpakärnorna på en torr panna och lät dem svalna på en tallrik.

 

Lösa upp jästen i vattnet (i en bakassistent).

Blanda ner fiberhusk, rapsolja och honung och rör i 5 minuter.

Tillsätt salt, kardemumma, potatismjöl, krossat bovete, majsmjöl och bovetemjöl och lät maskinen arbeta ihop degen i 15 minuter.

Till sist har du i solrosfröna och pumpakärnorna och bearbetar degen några minuter till.

 

När degen ska formas till 16 små frallor behövs mycket olja på händerna – alternativt kan du använda plasthandskar avsedda för livsmedelshantering som du också oljar in.

 

Placera frallorna på en bakpappersklädd plåt. Lägg bakpapper och en kökshanduk över dem och jäsa i rumstemperatur i 6-8 timmar.

 

Grädda (utan diskhanduk och överste bakplåtspappret!) vid 250 grader i 15-20 minuter.

 

 

Frukostfrallorna är naturligt gluten- och mjölkfria och kan med fördel frysas in för sedan att tinas i mikron vid behov.

 

Instagram

Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt

 

Kurser

Ympa fruktträd

Lördag 25 februari 10:00-12:30

Söndag 5 mars 10:00-12:30

Odla din egen mat

Lördag 25 mars 10:00-13:00

 

Naturens skafferi

Söndag 11 juni 10:00-13:00

Söndag 9 juli 10:00-13:00

Söndag 13 augusti 10:00-13:00

 

 

Välkommen på Rundvisning

 

Boka en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv

 

 

 

 

 

Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss

 

 

 

 

Senaste recepten

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap

Äppel-kanelkaka (glutenfri)

 

 

 

 

Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering

 

 

Adress

 

Tina Melkersson

Genevad Nygård

312 91 Laholm

 

Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se

 

Hitta hit - här finns en karta från eniro.

 

 

 

 

 

 

Följ mig på bloglovin