Rösti

Genevad 

  Nygård             - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 23 februari 10:00-12:30)

(Söndag 3 mars 10:00-12:30)

(Lördag 9 mars 10:00-12:30)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 10 mars 10:00-12:30)

 


Naturens skafferi

(Lördag 1 juni 10:00-13:00)

Söndag 30 juni 10:00-13:00

Söndag 28 juli 10:00-13:00




Slakt för självhushåll

(Söndag 10 november 10:00-14:00)

EXTRAINSATT DATUM

Söndag 17 november 10:00-14:00




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärskapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering



Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Rösti

När man äter mycket potatis är det bra att ha lite olika recept att välja på så det inte bara blir kokta potatisar hela tiden. Och denna potatispannkaka är ett jättegott alternativ! Dessutom kan man se till att göra eget potatismjöl när man ändå ska skölja de rivna potatisarna.



Räcker till 4 vuxna:



Ingredienser

1½-2 kg. skalade och rivna potatisar

1 riven lök

½-1 tsk. salt

Margarin att steka i




Gör såhär

Skölja de rivna potatisarna i kallt vatten. Om du sparar vattnet kan du samtidigt se till att göra eget potatismjöl.

Blanda potatis och salt.


Värma upp en stor stekpanna och lägg i en stor klick margarin. När pannan är värm lägger du i hälften av de rivna potatisarna i en jämn lager. Fördela den rivna löken över potatisen i stekpannan och toppa härefter pannkakan med resten av de rivna potatisarna.


Steka röstin vid medelhög värme under lock i 10-15 minuter (kolla så den inte bränns!) och vända sedan potatispannkakan genom att (försiktigt!) vända över den på ett lock eller en stor tallrik. Ha i mer margarin i pannan och glida försiktigt röstin ned i pannan så andra sidan kan steka under lock i 10-15 minuter också.



Röstin, som är naturligt gluten och mjölkfri om du använder mjölkfritt margarin att steka i, är god till det mesta där du annars använder potatis.



Tips: Genom att lägga löken i mitten av röstin bränns den inte vid så lätt, fast om du tycker det är för bökigt, kan du blanda in löken i potatisen innan du stekar upp den.