Soppbröd (glutenfritt)

Genevad

Nygård - självförsörjning och småskalig ekologisk odling

Soppbröd (glutenfritt)

 

Ett stort bröd

 

Ingredienser:

 

25 g jäst

9 dl kallt vatten

6 msk rapsolja

3 msk Fiberhusk

3 tsk salt

5,5 dl bovetemjöl

10 dl majsmjöl

 

 

 

Gör såhär:

 

Blanda jäst och kallt vatten i bakassistenten (eller annan maskin).

När jästen har löst upp sig tillsätts olja och Fiberhusk vilket rörs i 5 minuter.

Ha sedan i saltet och mjölet och bearbeta degen med maskin i 15 minuter.

 

Skrapa ut degen på en plåt med bakpapper och platta till den med hjälp av en degskrapa.

Pensla ytan med rapsolja och täck sedan med löst sittande bakplåtspapper och en diskhanduk.

Jäsa i rumstemperatur i 6-8 timmar.

 

Grädda (utan diskhanduk och det övre bakplåtspapper!) i 225 grader i ungefär 15 minuter.

 

 

Soppbrödet är naturligt gluten- och mjölkfritt och passar bra till exempelvis nässelsoppa.

 

 

Tips: Det av brödet som inte äts direkt kan med fördel frysas in i bitar som sedan tinas i mikron vid behov.

 

Instagram

Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt

 

Kurser

Ympa fruktträd

Lördag 25 februari 10:00-12:30

Söndag 5 mars 10:00-12:30

Odla din egen mat

Lördag 25 mars 10:00-13:00

 

Naturens skafferi

Söndag 11 juni 10:00-13:00

Söndag 9 juli 10:00-13:00

Söndag 13 augusti 10:00-13:00

 

 

Välkommen på Rundvisning

 

Boka en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv

 

 

 

 

 

Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss

 

 

 

 

Senaste recepten

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap

Äppel-kanelkaka (glutenfri)

 

 

 

 

Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering

 

 

Adress

 

Tina Melkersson

Genevad Nygård

312 91 Laholm

 

Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se

 

Hitta hit - här finns en karta från eniro.

 

 

 

 

 

 

Följ mig på bloglovin