Soppbröd (glutenfritt)

Genevad 

  Nygård             - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Soppbröd (glutenfritt)


Ett stort bröd


Ingredienser:


25 g jäst

9 dl kallt vatten

6 msk rapsolja

3 msk Fiberhusk

3 tsk salt

5,5 dl bovetemjöl

10 dl majsmjöl




Gör såhär:


Blanda jäst och kallt vatten i bakassistenten (eller annan maskin).

När jästen har löst upp sig tillsätts olja och Fiberhusk vilket rörs i 5 minuter.

Ha sedan i saltet och mjölet och bearbeta degen med maskin i 15 minuter.


Skrapa ut degen på en plåt med bakpapper och platta till den med hjälp av en degskrapa.

Pensla ytan med rapsolja och täck sedan med löst sittande bakplåtspapper och en diskhanduk.

Jäsa i rumstemperatur i 6-8 timmar.


Grädda (utan diskhanduk och det övre bakplåtspapper!) i 225 grader i ungefär 15 minuter.



Soppbrödet är naturligt gluten- och mjölkfritt och passar bra till exempelvis nässelsoppa.



Tips: Det av brödet som inte äts direkt kan med fördel frysas in i bitar som sedan tinas i mikron vid behov.


Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser

Ympa fruktträd

(Lördag 23 februari 10:00-12:30)

(Söndag 3 mars 10:00-12:30)

(Lördag 9 mars 10:00-12:30)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 10 mars 10:00-12:30)

 


Naturens skafferi

(Lördag 1 juni 10:00-13:00)

Söndag 30 juni 10:00-13:00

(Söndag 28 juli 10:00-13:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 10 november 10:00-14:00)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 17 november 10:00-14:00)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Leverpastej

Krusbärsvin

Skörda nässelfrön

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärkapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering



Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se