Torkade äppelringar

Genevad 

  Nygård             - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Torkade äppelringar

Ta tillvara på alla äpplen på hösten! Ett sätt är att göra naturens eget ”godis”, som barnen (och vi vuxna) älskar! Dessa äppelringar är goda som de är, dessutom underbara i frukostgröten eller kan till och med användas för att göra hemgjort jäst. Men se till att göra många – de går nämligen åt alldeles för fort!






Ingredienser:

Äpplen






Gör såhär:

Ta bort kärnhuset från de tvättade äpplena.

Skär äpplena i tunna skivor (1-2 millimeter) gärna med hjälp av en mandolin.

Torka äppelskivorna på en bakpappersklädd plåt i ugnen i 2-3 timmer vid 100 grader beroende på ugn och tjocklek på skivorna.



Om inte de torkade äppelringarna går åt direkt, förvara då de helt svalnade skivorna i en lufttät burk.


De torkade äppelringar är naturligt gluten- och mjölkfria.



Tips: Smaksätt äppelringarna med kanel = dubbelmums!!!




Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 23 februari 10:00-12:30)

(Söndag 3 mars 10:00-12:30)

(Lördag 9 mars 10:00-12:30)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 10 mars 10:00-12:30)

 


 Naturens skafferi

Lördag 1 juni 10:00-13:00

Söndag 30 juni 10:00-13:00

Söndag 28 juli 10:00-13:00




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss





Senaste recepten

Fläderbärskapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering