Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
Ta tillvara på alla äpplen på hösten! Ett sätt är att göra naturens eget ”godis”, som barnen (och vi vuxna) älskar! Dessa äppelringar är goda som de är, dessutom underbara i frukostgröten eller kan till och med användas för att göra hemgjort jäst. Men se till att göra många – de går nämligen åt alldeles för fort!
Äpplen
Ta bort kärnhuset från de tvättade äpplena.
Skär äpplena i tunna skivor (1-2 millimeter) gärna med hjälp av en mandolin.
Torka äppelskivorna på en bakpappersklädd plåt i ugnen i 2-3 timmer vid 100 grader beroende på ugn och tjocklek på skivorna.
Om inte de torkade äppelringarna går åt direkt, förvara då de helt svalnade skivorna i en lufttät burk.
De torkade äppelringar är naturligt gluten- och mjölkfria.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss