Recept

Genevad 

  Nygård             - självförsörjning och småskalig

ekologisk odling

Nässelsoppa
Vildjäst
Hallonsaft
Syrensocker

Här lägger jag upp recept på mat man kan laga av växter som finns att plocka i naturen/ trädgården eller de råvaror du kan odla själv. Vill du gå en odlingskurs eller lära dig ta tillvara från naturens skafferi - se våra kurser här.


Jag använder själv stort sett enbart ekologiska råvaror. Då jag dessutom varken tål gluten eller komjölk är recepten oftast naturligt glutenfria och det finns alternativ till komjölk i dem.



Recept


A

Aioli 



B 

Björklövsvatten (hårskölj)


Björksirap


Blast, groddad


Blommsocker


Blomstängel av vitlök, mjölksyrad


Brännässelchips


Brännässelpasta, glutenfri


Brännässelrisotto


Brännässelsoppa


Brännässelsås


Brännässelvatten (gödsel)


Bröd till soppa (glutenfritt)


Bärcurd m fläderblommor


Bönröra med kirskål



C

Champagne av fläderblommor o rabarber


Curd (av bär) m fläderblommor



D

Danskt rågbröd (glutenfritt)



F

Fermenterad mjölkört/ rallarros (te)


Fläderblomssaft


Fläderchampagne


Fläderkapris


Frukostfrallor (glutenfria)



G

Glutenfri äppel-kanelkaka


Glutenfritt levainbröd

 

Groddad blast



H

Hallonsaft


Hemgjord marsipan



I

Ivan Chai (te av fermenterad mjölkört/ rallarros)



J

Johannesörtolja (hudvård)


Jäst (hemgjort)



K

Kapris av fläderbär


Kirskål (stekt) med fetaost


Kirskålspesto


Kokta färskpotatisar


Kransekager


Krusbärscurd m fläderblommor


Kycklingbuljong



L

Levainbröd (glutenfritt)



M

Majonnäs


Marsipan


Maränger


Mjölksyrad ormlök


Mjölkört, fermenterad (te)


Målla, stekt med vitlök



N

Nässelchips


Nässelpasta, glutenfri


Nässelrisotto


Nässelsoppa


Nässelsås


Nässelvatten (gödsel - INTE mat)



O

Ogräschips


Ormlök, mjölksyrade



P

Pasta, glutenfri m nässlor


Pesto


Potatis, kokta färska


Potatismjöl


Potatispannkaka



R

Rallarros, fermenterad (te)


Risotto m brännässla


Rotmos

 

Rödbetor i ugn


Rödbetsblast, stekt


Rösti



S

Saft av hallon


Smörstekt svinmålla m. vitlök


Soppbröd (glutenfritt)


Stekt kirskål med fetaost


Stekt rödbetsblast


Sticklingar, växtförökning


Surdeg (glutenfri)


Syrad ormlök


Syrensocker



T

Te av fermenterad mjölkört/ rallarros


Torkade äppelringar



V

Vinbärscurd m fläderblommor


Vildjäst


Vitlöksblomstänglar, mjölksyrade


Växtförökning via sticklingar



Ä

Äggtoddy


Äppel-kanelkaka


Äppeljäst


Äppelringar, torkade



Torkade äppelringar


Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 23 februari 10:00-12:30)

(Söndag 3 mars 10:00-12:30)

(Lördag 9 mars 10:00-12:30)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 10 mars 10:00-12:30)

 


Naturens skafferi

(Lördag 1 juni 10:00-13:00)

Söndag 30 juni 10:00-13:00

(Söndag 28 juli 10:00-13:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 10 november 10:00-14:00)

EXTRAINSATT DATUM

(Söndag 17 november 10:00-14:00)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärskapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering