Recept

Genevad

Nygård - självförsörjning och småskalig ekologisk odling

Vildjäst
Hallonsaft
Syrensocker

Här lägger jag upp recept på mat man kan laga av växter som finns att plocka i naturen/ trädgården eller de råvaror du kan odla själv. Vill du gå en odlingskurs eller lära dig ta tillvara från naturens skafferi - se våra kurser här.

 

Jag använder själv stort sett enbart ekologiska råvaror. Då jag dessutom varken tål gluten eller komjölk är recepten oftast naturligt glutenfria och det finns alternativ till komjölk i dem.

 

 

Recept

 

A

Aioli

 

 

B

Björklövsvatten (hårskölj)

 

Björksirap

 

Blast, groddad

 

Blommsocker

 

Brännässelpasta, glutenfri

 

Brännässelrisotto

 

Brännässelsoppa

 

Brännässelsås

 

Brännässelvatten (gödsel)

 

Bröd till soppa (glutenfritt)

 

Bärcurd m fläderblommor

 

Bönröra med kirskål

 

 

C

Curd (av bär) m fläderblommor

 

 

D

Danskt rågbröd (glutenfritt)

 

 

F

Fläderblomssaft

 

Frukostfrallor (glutenfria)

 

 

G

Glutenfri äppel-kanelkaka

 

Glutenfritt levainbröd

Groddad blast

 

 

H

Hallonsaft

 

Hemgjord marsipan

 

 

J

Johannesörtolja (hudvård)

 

Jäst (hemgjort)

 

 

K

Kirskål (stekt) med fetaost

 

Kirskålspesto

 

Kokta färskpotatisar

 

Kransekager

 

Krusbärscurd m fläderblommor

 

Kycklingbuljong

 

 

L

Levainbröd (glutenfritt)

 

 

M

Majonnäs

 

Marsipan

 

Maränger

 

Målla, stekt med vitlök

 

 

N

Nässelpasta, glutenfri

 

Nässelrisotto

 

Nässelsoppa

 

Nässelsås

 

Nässelvatten (gödsel - INTE mat)

 

 

P

Pasta, glutenfri m nässlor

 

Pesto

 

Potatis, kokta färska

 

Potatismjöl

 

Potatispannkaka

 

 

R

Risotto m brännässla

 

Rotmos

Rödbetor i ugn

 

Rödbetsblast, stekt

 

Rösti

 

 

S

Saft av hallon

 

Smörstekt svinmålla m. vitlök

 

Soppbröd (glutenfritt)

 

Stekt kirskål med fetaost

 

Stekt rödbetsblast

 

Sticklingar, växtförökning

 

Surdeg (glutenfri)

 

Syrensocker

 

 

T

Torkade äppelringar

 

 

V

Vinbärscurd m fläderblommor

 

Vildjäst

 

Växtförökning via sticklingar

 

 

Ä

Äggtoddy

 

Äppel-kanelkaka

 

Äppeljäst

 

Äppelringar, torkade

 

 

Torkade äppelringar
Nässelsoppa
Instagram

Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt

 

Kurser

Ympa fruktträd

Lördag 25 februari 10:00-12:30

Söndag 5 mars 10:00-12:30

Odla din egen mat

Lördag 25 mars 10:00-13:00

 

Naturens skafferi

Söndag 11 juni 10:00-13:00

Söndag 9 juli 10:00-13:00

Söndag 13 augusti 10:00-13:00

 

 

Välkommen på Rundvisning

 

Boka en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv

 

 

 

 

 

Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss

 

 

 

 

Senaste recepten

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap

Äppel-kanelkaka (glutenfri)

 

 

 

 

Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering

 

 

Adress

 

Tina Melkersson

Genevad Nygård

312 91 Laholm

 

Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se

 

Hitta hit - här finns en karta från eniro.

 

 

 

 

 

 

Följ mig på bloglovin