Recept

Genevad

Nygård - självförsörjning och småskalig ekologisk odling

Vildjäst
Hallonsaft
Syrensocker

Här lägger jag upp recept på mat man kan laga av växter som finns att plocka i naturen/ trädgården eller de råvaror du kan odla själv. Vill du gå en odlingskurs eller lära dig ta tillvara från naturens skafferi - se våra kurser här.

 

Jag använder själv stort sett enbart ekologiska råvaror. Då jag dessutom varken tål gluten eller komjölk är recepten oftast naturligt glutenfria och det finns alternativ till komjölk i dem.

 

 

Recept

 

A

Aioli

 

 

B

Björklövsvatten (hårskölj)

 

Björksirap

 

Blast, groddad

 

Blommsocker

 

Brännässelpasta, glutenfri

 

Brännässelrisotto

 

Brännässelsoppa

 

Brännässelsås

 

Brännässelvatten (gödsel)

 

Bröd till soppa (glutenfritt)

 

Bärcurd m fläderblommor

 

Bönröra med kirskål

 

 

C

Curd (av bär) m fläderblommor

 

 

D

Danskt rågbröd (glutenfritt)

 

 

F

Fläderblomssaft

 

Fläderkapris

 

Frukostfrallor (glutenfria)

 

 

G

Glutenfri äppel-kanelkaka

 

Glutenfritt levainbröd

Groddad blast

 

 

H

Hallonsaft

 

Hemgjord marsipan

 

 

J

Johannesörtolja (hudvård)

 

Jäst (hemgjort)

 

 

K

Kapris av fläderbär

 

Kirskål (stekt) med fetaost

 

Kirskålspesto

 

Kokta färskpotatisar

 

Kransekager

 

Krusbärscurd m fläderblommor

 

Kycklingbuljong

 

 

L

Levainbröd (glutenfritt)

 

 

M

Majonnäs

 

Marsipan

 

Maränger

 

Målla, stekt med vitlök

 

 

N

Nässelpasta, glutenfri

 

Nässelrisotto

 

Nässelsoppa

 

Nässelsås

 

Nässelvatten (gödsel - INTE mat)

 

 

P

Pasta, glutenfri m nässlor

 

Pesto

 

Potatis, kokta färska

 

Potatismjöl

 

Potatispannkaka

 

 

R

Risotto m brännässla

 

Rotmos

Rödbetor i ugn

 

Rödbetsblast, stekt

 

Rösti

 

 

S

Saft av hallon

 

Smörstekt svinmålla m. vitlök

 

Soppbröd (glutenfritt)

 

Stekt kirskål med fetaost

 

Stekt rödbetsblast

 

Sticklingar, växtförökning

 

Surdeg (glutenfri)

 

Syrensocker

 

 

T

Torkade äppelringar

 

 

V

Vinbärscurd m fläderblommor

 

Vildjäst

 

Växtförökning via sticklingar

 

 

Ä

Äggtoddy

 

Äppel-kanelkaka

 

Äppeljäst

 

Äppelringar, torkade

 

 

Torkade äppelringar
Nässelsoppa
Instagram

Se dagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt

 

Kurser

Ympa fruktträd

Lördag 25 februari 10:00-12:30

Söndag 5 mars 10:00-12:30

Odla din egen mat

Lördag 25 mars 10:00-13:00

 

Naturens skafferi

Söndag 11 juni 10:00-13:00

Söndag 9 juli 10:00-13:00

Söndag 13 augusti 10:00-13:00

 

 

Välkommen på Rundvisning

 

Boka en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv

 

 

 

 

 

Radio o annat

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

"Människor och tro" i P1 okt. 2016

Se mera under Om oss

 

 

 

 

Senaste recepten

Fläderbärskapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap

 

 

 

 

Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering

 

 

Adress

 

Tina Melkersson

Genevad Nygård

312 91 Laholm

 

Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se

 

Hitta hit - här finns en karta från eniro.

 

 

 

 

 

 

Följ mig på bloglovin