Svinmållapaj

Svinmållapaj, glutenfri





Ingredienser 

GLUTENFRI PAJDEG:

1 dl olja

1 ägg

100 g majsstärkelse

100 g majsmjöl

1 tsk salt

1-3 tsk vatten

 

ÄGG-SMET:

4-5 ägg

½ dl vatten

50-75 g hackad svinmålla

1 hackad lök

150 g fetaost

80 g tärnat skinka (frivilligt)

 






Gör såhär


PAJDEGEN:

Vispa ihop olja och ägg. Rör sedan in majsmjöl, majsstärkelse och salt med en gaffel.

Samla degen genom att arbeta in vattnet (lite i taget!) med hän­derna. Pressa ut den i din pajform och förgrädda degen vid 225 grader i 10-12 minuter.

 

Rör ihop ÄGGSMETEN så länge: Vispa ägg och vatten, tillsätt den hackade löken, svinmållan, skinkan och smula ner fetaosten.

 

Häll försiktigt fyllnaden i det förgräddade paj­skalet och grädda klart i pajen vid 200 grader i 20-30 minuter tills äggröran har stelnat och fått en fin färg.

 


Svinmållapajen är naturligt gluten- och komjölksfri om du väljer en fetaost gjord på får- och getost.

Servera gärna pajen ihop med en god grön sallad.





Här finns flera recept från Naturens Skafferi


Björklövsvatten (hårskölj)


Björksirap


Bönröra med kirskål


Fermenterad mjölkört (te)


Fläderblomsaft


Fläderchampagne


Fläderkapris


Hallonsaft


Kirskålspesto


Krusbärsvin


Nässelchips


Nässelfrön, så skördar du


Nässelpasta, glutenfri


Nässelrisotto


Nässelsoppa


Nässelsås


Nässelvatten


Smörstekt svinmålla m vitlök


Stekt kirskål m fetaost


Syrensocker




Under fliken Recept hittar du många flera inspirerande recept!


Svinmållapaj, glutenfri

Vill du lära dig mera om Naturens skafferi?


Klicka här – då kan du läsa om min kurs! 


Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 22 februari 10:00-13:00)

(Söndag 23 februari 10:00-13:00)

(Lördag 29 februari 10:00-13:00)

(Söndag 1 mars 10:00-13:00)

 


Naturens skafferi

(Söndag 14 juni 10:00-14:00)

(Söndag 19 juli 10:00-14:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 15 november 10:00-14:30)

(Söndag 22 november 10:00-14:30)

(Söndag 29 november 10:00-14:30)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Vamé, juni 2020

Gård o Torp, nr. 2, 2020

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Ringblomssalva 

Leverpastej

Krusbärsvin

Skörda nässelfrön

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärkapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering