Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
GLUTENFRI PAJDEG:
1 dl olja
1 ägg
100 g majsstärkelse
100 g majsmjöl
1 tsk salt
1-3 tsk vatten
ÄGG-SMET:
4-5 ägg
½ dl vatten
50-75 g hackad svinmålla
1 hackad lök
150 g fetaost
80 g tärnat skinka (frivilligt)
PAJDEGEN:
Vispa ihop olja och ägg. Rör sedan in majsmjöl, majsstärkelse och salt med en gaffel.
Samla degen genom att arbeta in vattnet (lite i taget!) med händerna. Pressa ut den i din pajform och förgrädda degen vid 225 grader i 10-12 minuter.
Rör ihop ÄGGSMETEN så länge: Vispa ägg och vatten, tillsätt den hackade löken, svinmållan, skinkan och smula ner fetaosten.
Häll försiktigt fyllnaden i det förgräddade pajskalet och grädda klart i pajen vid 200 grader i 20-30 minuter tills äggröran har stelnat och fått en fin färg.
Servera gärna pajen ihop med en god grön sallad.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss