Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
GLUTENFRI PAJDEG:
1 dl olja
1 ägg
100 g majsstärkelse
100 g majsmjöl
1 tsk salt
1-3 tsk vatten
ÄGG-SMET:
4-5 ägg
½ dl vatten
50-75 g hackad svinmålla
1 hackad lök
150 g fetaost
80 g tärnat skinka (frivilligt)
PAJDEGEN:
Vispa ihop olja och ägg. Rör sedan in majsmjöl, majsstärkelse och salt med en gaffel.
Samla degen genom att arbeta in vattnet (lite i taget!) med händerna. Pressa ut den i din pajform och förgrädda degen vid 225 grader i 10-12 minuter.
Rör ihop ÄGGSMETEN så länge: Vispa ägg och vatten, tillsätt den hackade löken, svinmållan, skinkan och smula ner fetaosten.
Häll försiktigt fyllnaden i det förgräddade pajskalet och grädda klart i pajen vid 200 grader i 20-30 minuter tills äggröran har stelnat och fått en fin färg.
Svinmållapajen är naturligt gluten- och komjölksfri om du väljer en fetaost gjord på får- och getost.
Servera gärna pajen ihop med en god grön sallad.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss