Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
När vi har ätit stekt kyckling gör jag alltid en underbar buljong av resterna. Och om jag inte hinner göra buljongen fryser jag in skrovet och gör den när jag behöver den. När jag slaktar kycklingar ser jag dessutom till att koka buljong på deras halsar och fötter.
Receptet ger ungefär 1,5 - 2 liter färdig buljong.
Ben och skinn från 1 kyckling (antingen rå eller stekt)
2 liter kallt vatten
1 stor grovhackat morot
1 grovdelat lök
3 lagerblad
2 kvistar färsk rosmarin
5 pepparkorn
2 teskedar salt
Lägg ingredienserna i en gryta och koka upp. Skumma om det behövs och lät buljongen koka i 1-2 timmar.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss