Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

 

När vi har ätit stekt kyckling gör jag alltid en underbar buljong av resterna. Och om jag inte hinner göra buljongen fryser jag in skrovet och gör den när jag behöver den. När jag slaktar kycklingar ser jag dessutom till att koka buljong på deras halsar och fötter.


Receptet ger ungefär 1,5 - 2 liter färdig buljong.




Ingredienser:


Ben och skinn från 1 kyckling (antingen rå eller stekt)

2 liter kallt vatten

1 stor grovhackat morot

1 grovdelat lök

3 lagerblad

2 kvistar färsk rosmarin

5 pepparkorn

2 teskedar salt



Gör såhär:


Lägg ingredienserna i en gryta och koka upp. Skumma om det behövs och lät buljongen koka i 1-2 timmar.




Kycklingbuljongen är naturligt gluten- och mjölkfri och kan exempelvis användas till nässelsoppa eller frysas in och användas senare.




Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 22 februari 10:00-13:00)

(Söndag 23 februari 10:00-13:00)

(Lördag 29 februari 10:00-13:00)

(Söndag 1 mars 10:00-13:00)

 


Naturens skafferi

(Söndag 14 juni 10:00-14:00)

(Söndag 19 juli 10:00-14:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 15 november 10:00-14:30)

(Söndag 22 november 10:00-14:30)

(Söndag 29 november 10:00-14:30)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Vamé, juni 2020

Gård o Torp, nr. 2, 2020

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Ringblomssalva 

Leverpastej

Krusbärsvin

Skörda nässelfrön

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärkapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering