Beskärning


Beskärning 

av fruktträd o bärbuskar


 


Att beskära träd och buskar är naturstridigt och ger mindre frukt, så varför beskära överhuvudtaget? Därför att du med beskärningen kan få större och bättre mognad frukt, MEN bara om du beskär på rätt sätt!


På denna halvdagskurs består av dels teori, dels praktik. Trädgårdsmästaren Tina Melkersson som tidigare varit odlingsinspiratör på P4 Halland guider dig först genom beskärningens grunder och sedan går vi ut och testar på de nyförvarvade kunskaperna på fruktträd och bärbuskar på Genevad Nygård. Läs mera om Tina här.


Du får lära dig om grenkragar och fruktved och kursen ger dig bland annat svar på frågorna:


Varför beskär vi?

Hur beskär vi rätt?

När är det bäst att beskära de olika träd och buskarna?


Då kursen delvist består av praktiska moment utomhus är det bra om du har med dig arbetskläder, handskar och bra skor/ stövlar. Tänk på att det kan vara väldigt kallt!

Ta också gärna med dig sekatör och grensåg - men har du inga finns det att köpa på plats.



Begränsat antal platser, så anmäl dig redan idag!



Priset inklusive fika är 750 kr. per person och kurs. Betalningen är bindande.




Röster om kursen:


Bra upplägg.


Bra nivå på allt. Teorin är mycket användbar.


Bra att man fick gå ut och beskära.

Samt väldigt bra att man sedan gick igenom vad vi tog bort och varför.


Kursen har givit mig modet att våga beskära och känslan av att man kan lyssna på magkänslan.

Lagom långt.




Anmälan görs via e-post: tina@genevadnygard.se eller genom att fylla i kontaktformuläret nedan. 



Om du är interesserad av en kurs utan fastlagt datum, skicka mig ett mail ändå, så kommer du på väntelistan.


 
 
 
 
 
 


Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 22 februari 10:00-13:00)

(Söndag 23 februari 10:00-13:00)

(Lördag 29 februari 10:00-13:00)

(Söndag 1 mars 10:00-13:00)

 


Naturens skafferi

(Söndag 14 juni 10:00-14:00)

(Söndag 19 juli 10:00-14:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 15 november 10:00-14:30)

(Söndag 22 november 10:00-14:30)

(Söndag 29 november 10:00-14:30)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Vamé, juni 2020

Gård o Torp, nr. 2, 2020

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Ringblomssalva 

Leverpastej

Krusbärsvin

Skörda nässelfrön

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärkapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering