Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
De ekologiskt odlade potatisarna vi säljer i Gårdsbutiken på Genevad Nygård är alltid nyskördade och har därför ett fint tunt skal som går att äta. Fast äter ni dem inte direkt ska färskpotatisen förvaras mörkt och svalt, gärna i en papperspåse, fast se till att äta dem snart, de är bäst helt färska!
Personligen tycker jag bäst om att äta färskpotatis nykokt, men koka dem försiktigt, de kokar lätt sönder, så testa med en sticka ofta!
Potatis
Vatten
Salt
Tvätta av potatisen och lägg dem i en gryta med gott om vatten.
Koka upp potatisen med skal och lät koka i 5-7 minuter i det lätt saltade vatten.
Ta kastrullen av spisen och lät potatisarna stå i det varma vattnet i ytterligare 5-7 minuter.
Häll av vattnet och njut av de underbart goda potatisarna – eventuellt med skalet på – hur gott som helst!
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss