Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
Ett stort bröd
25 g jäst
9 dl kallt vatten
6 msk rapsolja
3 msk Fiberhusk
3 tsk salt
5,5 dl bovetemjöl
10 dl majsmjöl
Blanda jäst och kallt vatten i bakassistenten (eller annan maskin).
När jästen har löst upp sig tillsätts olja och Fiberhusk vilket rörs i 5 minuter.
Ha sedan i saltet och mjölet och bearbeta degen med maskin i 15 minuter.
Skrapa ut degen på en plåt med bakpapper och platta till den med hjälp av en degskrapa.
Pensla ytan med rapsolja och täck sedan med löst sittande bakplåtspapper och en diskhanduk.
Jäsa i rumstemperatur i 6-8 timmar.
Grädda (utan diskhanduk och det övre bakplåtspapper!) i 225 grader i ungefär 15 minuter.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss