Syrensocker

Syrensocker


Gör ett underbart smakrikt socker som smakar blommigt vår.


Många blandar helt enkelt socker och syrenblommor (Syringa vulgaris), låter det stå i några dagar och silar sedan bort blommorna. Men genom att mixa blommor och socker och sedan torka det i ugnen får du ett socker som smakar av mycket mer.




Ingredienser (lika delar av):

Socker

Syrenblommor (bara blommorna - INGA stjälkar)





Gör såhär

Mixa lika delar (mätt i dl.) av syrenblommor med (ekologiskt) strösocker.

Torka på en bakpappersklädd plåt i ugnen vid 50 grader i 15-20 minuter.


Lät syrensockret svalna helt innan det fylls på fina burkar.




Syrensockret är gott att använda i exempelvis (neutrala) kakor, te eller på frukostgröten.

Om sockret klumpar ihop sig är det oftast ganska lätt att mosa ut klumparna igen. Annars löser de sig i teet eller kaksmeten.


Sockret är naturligt gluten- och mjölkfritt.




Tips: det går att göra blomsocker på samma sätt av andra ätliga blommor också – exempelvis doftande rosor.




Här finns flera recept från Naturens Skafferi


Björklövsvatten (hårskölj)


Björksirap


Bönröra med kirskål


Fläderblomsaft


Hallonsaft


Kirskålspesto


Nässelpasta, glutenfri


Nässelrisotto


Nässelsoppa


Nässelsås


Nässelvatten


Smörstekt svinmålla m vitlök


Stekt kirskål m fetaost


Syrensocker




Under fliken Recept ligger dessutom många flera inspirerande recept!


Vill du lära dig mera om Naturens skafferi?


Klicka här – då kan du läsa om min kurs! 


Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 22 februari 10:00-13:00)

(Söndag 23 februari 10:00-13:00)

(Lördag 29 februari 10:00-13:00)

(Söndag 1 mars 10:00-13:00)

 


Naturens skafferi

(Söndag 14 juni 10:00-14:00)

(Söndag 19 juli 10:00-14:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 15 november 10:00-14:30)

(Söndag 22 november 10:00-14:30)

(Söndag 29 november 10:00-14:30)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Vamé, juni 2020

Gård o Torp, nr. 2, 2020

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Ringblomssalva 

Leverpastej

Krusbärsvin

Skörda nässelfrön

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärkapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering