Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
Gör ett underbart smakrikt socker som smakar blommigt vår.
Många blandar helt enkelt socker och syrenblommor (Syringa vulgaris), låter det stå i några dagar och silar sedan bort blommorna. Men genom att mixa blommor och socker och sedan torka det i ugnen får du ett socker som smakar av mycket mer.
Socker
Syrenblommor (bara blommorna - INGA stjälkar)
Mixa lika delar (mätt i dl.) av syrenblommor med (ekologiskt) strösocker.
Torka på en bakpappersklädd plåt i ugnen vid 50 grader i 15-20 minuter.
Lät syrensockret svalna helt innan det fylls på fina burkar.
Om sockret klumpar ihop sig är det oftast ganska lätt att mosa ut klumparna igen. Annars löser de sig i teet eller kaksmeten.
Sockret är naturligt gluten- och mjölkfritt.
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss