Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss
När man äter mycket potatis är det bra att ha lite olika recept att välja på så det inte bara blir kokta potatisar hela tiden. Och denna potatispannkaka är ett jättegott alternativ! Dessutom kan man se till att göra eget potatismjöl när man ändå ska skölja de rivna potatisarna.
Räcker till 4 vuxna:
1½-2 kg. skalade och rivna potatisar
1 riven lök
½-1 tsk. salt
Margarin att steka i
Skölja de rivna potatisarna i kallt vatten. Om du sparar vattnet kan du samtidigt se till att göra eget potatismjöl.
Blanda potatis och salt.
Värma upp en stor stekpanna och lägg i en stor klick margarin. När pannan är värm lägger du i hälften av de rivna potatisarna i en jämn lager. Fördela den rivna löken över potatisen i stekpannan och toppa härefter pannkakan med resten av de rivna potatisarna.
Steka röstin vid medelhög värme under lock i 10-15 minuter (kolla så den inte bränns!) och vända sedan potatispannkakan genom att (försiktigt!) vända över den på ett lock eller en stor tallrik. Ha i mer margarin i pannan och glida försiktigt röstin ned i pannan så andra sidan kan steka under lock i 10-15 minuter också.