Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
Många tror det är krångligt att hålla på med surdegar, men just denna behöver inte matas och det är därför hur enkelt som helst att baka på den!
Jag använder den till det naturligt glutenfria rågbrödsliknande brödet Glutenfria Dansken.
100 g majsmjöl
100 g vatten
10 g jäst
¼ tsk salt
Blanda ingredienserna och lägg surdegen i en glasburk med lock.
Placera surdegen i rumstemperatur i 1 dygn med lössittande lock. Sedan är den klar att baka med!
Enklare än såhär blir det inte att baka med surdeg!
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss