Frukostfrallor (glutenfria)

Frukostfrallor (glutenfria)


16 stycken


Ingredienser:


55 g solrosfrön

55 g pumpakärnor

6½ dl kallt vatten

10 g jäst

5 msk Fiberhusk

3 msk rapsolja

1 msk honung

1½ tsk salt

½ tsk malen kardemumma

75 g potatismjöl

100 g krossat bovete

130 g majsmjöl (alternativt hirsmjöl)

150 g bovetemjöl




Gör såhär:


Rosta solrosfröna och pumpakärnorna på en torr panna och lät dem svalna på en tallrik.


Lösa upp jästen i vattnet (i en bakassistent).

Blanda ner fiberhusk, rapsolja och honung och rör i 5 minuter.

Tillsätt salt, kardemumma, potatismjöl, krossat bovete, majsmjöl och bovetemjöl och lät maskinen arbeta ihop degen i 15 minuter.

Till sist har du i solrosfröna och pumpakärnorna och bearbetar degen några minuter till.


När degen ska formas till 16 små frallor behövs mycket olja på händerna – alternativt kan du använda plasthandskar avsedda för livsmedelshantering som du också oljar in.


Placera frallorna på en bakpappersklädd plåt. Lägg bakpapper och en kökshanduk över dem och jäsa i rumstemperatur i 6-8 timmar.


Grädda (utan diskhanduk och överste bakplåtspappret!) vid 250 grader i 15-20 minuter.



Frukostfrallorna är naturligt gluten- och mjölkfria och kan med fördel frysas in för sedan att tinas i mikron vid behov.



Kontakt


Tina Melkersson


Tel. 0709-700 822

tina@genevadnygard.se







Instagram

Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.

Aktuellt


Kurser 

Ympa fruktträd

(Lördag 22 februari 10:00-13:00)

(Söndag 23 februari 10:00-13:00)

(Lördag 29 februari 10:00-13:00)

(Söndag 1 mars 10:00-13:00)

 


Naturens skafferi

(Söndag 14 juni 10:00-14:00)

(Söndag 19 juli 10:00-14:00)




Slakt för självhushåll

(Söndag 15 november 10:00-14:30)

(Söndag 22 november 10:00-14:30)

(Söndag 29 november 10:00-14:30)




Boka en Rundvisning på gården


eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv






Radio o annat

Vamé, juni 2020

Gård o Torp, nr. 2, 2020

Magasin Laholm sommar 2017

Hallandsposten mars 2017

Julmat i P4 Halland dec 2016

Se mera under Om oss





Senaste recept

Ringblomssalva 

Leverpastej

Krusbärsvin

Skörda nässelfrön

Syrad ormlök

Fermenterad mjölkört (te)

Fläderchampagne

Nässelchips

Fläderbärkapris

Bärcurd m fläderblommor

Johannesörtolja (hudvård)

Nässelpasta, glutenfri

Äggtoddy

Nässelrisotto

Björklövsvatten (hårskölj)

Stekt kirskål med fetaost

Björksirap





Senaste blogginlägg

Den nödvändiga slakten...

3,6 miljoner färre sniglar?

Fallfrukt till grisarna

Riktiga påskkycklingar

Egentillverkat björksirap

Skafferi inventering