Ta tillvara på alla äpplen på hösten! Ett sätt är att göra naturens eget ”godis”, som barnen (och vi vuxna) älskar! Dessa äppelringar är goda som de är, dessutom underbara i frukostgröten eller kan till och med användas för att göra hemgjort jäst. Men se till att göra många – de går nämligen åt alldeles för fort!
Äpplen
Ta bort kärnhuset från de tvättade äpplena.
Skär äpplena i tunna skivor (1-2 millimeter) gärna med hjälp av en mandolin.
Torka äppelskivorna på en bakpappersklädd plåt i ugnen i 2-3 timmer vid 100 grader beroende på ugn och tjocklek på skivorna.
Om inte de torkade äppelringarna går åt direkt, förvara då de helt svalnade skivorna i en lufttät burk.
De torkade äppelringar är naturligt gluten- och mjölkfria.
Tips: Smaksätt äppelringarna med kanel = dubbelmums!!!
Tina Melkersson
Tel. 0709-700 822
tina@genevadnygard.se
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss