Genevad
Nygård - självförsörjning, lantrasdjur
och småskalig ekologisk odling
Här lägger jag upp recept på mat man kan laga av växter som finns att plocka i naturen/ trädgården eller de råvaror du kan odla själv. Vill du gå en odlingskurs eller lära dig ta tillvara från naturens skafferi - se våra kurser här.
Jag använder själv stort sett enbart ekologiska råvaror. Då jag dessutom varken tål gluten eller komjölk är recepten oftast naturligt glutenfria och det finns alternativ till komjölk i dem.
Blomstängel av vitlök, mjölksyrad
Brännässelfrön, skörda och torka
Brännässelvatten (gödsel)
Champagne av fläderblommor o rabarber
Fermenterad mjölkört/ rallarros (te)
Ivan Chai (te av fermenterad mjölkört/ rallarros)
Leverpastej (naturligt gluten- och mjölkfri)
Nässelvatten (gödsel - INTE mat)
Te av fermenterad mjölkört/ rallarros
Vitlöksblomstänglar, mjölksyrade
Vardagliga bilder av livet på gården på Facebook eller Instagram.
(Lördag 22 februari 10:00-13:00)
(Söndag 23 februari 10:00-13:00)
(Lördag 29 februari 10:00-13:00)
(Söndag 1 mars 10:00-13:00)
(Söndag 14 juni 10:00-14:00)
(Söndag 19 juli 10:00-14:00)
(Söndag 15 november 10:00-14:30)
(Söndag 22 november 10:00-14:30)
(Söndag 29 november 10:00-14:30)
Boka en Rundvisning på gården
eller en föreläsning om vår resa mot ett självhushållande liv
Gård o Torp, nr. 2, 2020
Se mera under Om oss